Dagtrip vanaf Boekarest: klooster Cernica

Als je de drukte van Boekarest wilt ontsnappen zijn er weinig mogelijkheden direct in de buurt van Boekarest. Een van de bezienswaardigheden net buiten de ring van Boekarest is het klooster van Cernica. Een baken van rust vergeleken met de hectiek van Boekarest.
Het klooster is het best bereikbaar met de auto, parkeren kost 3 lei op het terrein van het klooster of gratis langs de weg voor de ingang naar het klooster. Met het “OV.’ kun je het beste naar de Cora Pantelimon gaan (metro station Republica). Precies voor het winkelcomplex vertrekken maxitaxis naar de omliggende dorpen, maxitaxi 410 + 459 laten je precies bij de ingang naar het klooster, kosten: 3 lei.

Het gebied waar het klooster staat, komt voor het eerst in geschriften voor in het jaar 1608. Het huidige klooster dateert uit het jaar 1816. In 1842 wordt het complex voltooid door middel van de vorming van een fort, met op het terrein een museum, twee herdenkingshuizen en een bibliotheek met 14.500 boeken waaronder 2000 boeken van Roemeense erfgoed waarde.

Achter het fort kun je naar het meer toe lopen, waar op dit moment een nieuwe kerk wordt gebouwd. Interessant om te zien hoe de binnenkant van de kerk wordt geschilderd.
Ook is er een winkeltje met religieuze artikelen en een winkeltje met producten die op het terrein door de broeders worden gemaakt.

Voor meer foto’s verwijs ik graag naar de volgende link:
https://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/manastirea-cernica-67798.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *